Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Geoart Pit Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Sticla vitraliu
100 lei
Brand
Vitraliu
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Tehnica moderna folosita in crearea vitraliilor se numeste Overlay; acceasta este o metoda noua inventata si practicata in America si este o imbunatatire prin inovatie a tehnicii traditionale de executie a vitraliilor si nicidecum un substitut al ei-deoarece contine toate elementele definitorii ce se regasesc la un vitraliu clasic: sticla, plumb si culoare.

Tehnica presupune aplicarea pe sticla a unui film special multistrat ce confera sticlei culoare sau textura, iar contururile suprafetelor colorate sunt definite prin aplicarea de banda de plumb adeziv. Astfel construit, vitraliul este mult mai rezistent decat unul clasic-aceasta deoarece filmul securizeaza sticla iar plumbul o armeaza. Frumusetea desenului poate fi mult imbunatatita prin folosirea de Cristale fatetate numite” bevels-uri”, placute din cristale de 5mm grosime avand marginile slefuite in forma de prisma, ce produc difractia luminii (efect de curcubeu).

Filmul pentru vitralii este este format din trei straturi, fiecare formând un foarte bun filtru împotriva radiaţiilor UV. Stratul suport, care este din poliester, este acoperit cu cerneală specială folosită pentru efectele de culoare şi texturare, acoperită, la rândul ei, de un alt strat de poliester laminat foarte rezistent la şocuri mecanice şi agenţi chimici. Structura formată de cele trei straturi are o rezistenţă garantată la crăpare, exfoliere şi decolorare.
Cu acest tip de film pot fi create vitralii ce garantează o filtrare UV de peste 90% când este acoperită toată suprafaţa geamului, asigurând astfel mobila sau interioarele împotriva decolorării sau împotriva efectului de îmbatrânire.
Filmele special proiectate pentru vitralii au făcut dovada fiabilităţii, fiind folosite atât în căldura Arabiei cat şi în climatul rece din Siberia,avand o garanţie de 10 ani şi o durată de viata de 25 de ani.Filmul pentru vitralii vine intr-o gama variata de culori si texturi.

Plumbul are o puritate de 99 .5 % iar dupa lipire creaza un ansamblu nedemontabil.
Marja de temperatura la care plumbul nu prezinta rupturi sau crapaturi: -40 la 120 grade C. Acest tip de plumb si de adeziv sunt certificate in folosirea lor la geamurile de tip termopan si indeplinesc cerintele BSI (British Standards Institute).
Din Gura in Gura